Tanques al carrer d'Entença per obres de pacificació

Les obres per pacificar un tram del carrer d’Entença i guanyar espai a la vorera davant les escoles han començat aquest dissabte. Per fer-ho, els cotxes perdran un dels carrils de circulació, entre les avingudes de Roma i Josep Tarradellas.

La pacificació de l’entorn escolar era una demanda dels centres de la zona que s’ha acabat fent realitat. Concretament, s’ha intervingut el carril del costat Llobregat. A l’illa de l’antiga presó Model hi ha l’escola Xirinacs on, a banda de tenir més espai per als vianants, també s’incorporarà nou mobiliari urbà i una tanca a tot el perímetre per garantir la seguretat dels alumnes quan surtin i entrin del centre. L’escola està ara ubicada en mòduls prefabricats a la cantonada de Rosselló, però la seva ubicació definitiva serà a l’illa on abans hi havia la presó.

Les obres es preveuen enllestir aquest mateix diumenge, i també s’han fet pensant en l’escola Entença, que, a partir del curs 2021-2022, es traslladarà de manera provisional a la cantonada amb el carrer de Provença. L’actuació s’emmarca en el programa Protegim les escoles, que vol transformar els entorns dels centres educatius perquè siguin més segurs i saludables.

Amb la reducció d’un carril de circulació s’ha previst senyalitzar en aquest tram 47 places d’aparcament per a motos i 40 ancoratges per estacionar les bicicletes.