L’Ajuntament de Barcelona es reunirà d’aquí a dues setmanes amb responsables del FC Barcelona per parlar del paper que desenvolupen els jugadors de futbol en la publicitat de locals d’apostes. Així ho ha revelat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, després que el consistori anunciés la prohibició d’obrir locals de joc i apostes a Barcelona.

El 7 % de les persones que anuncien cases d’apostes són jugadors de futbol, segons dades de l’Ajuntament, un fet que “preocupa” el govern municipal perquè poden ser “ídols per als adolescents” de Barcelona, tal com ha detallat Tarafa. De fet, aquest col·lectiu és el que “té més risc” de crear una addició vers els jocs i apostes, segons l’Ajuntament.

D’altra banda, la regidora de Salut denuncia que el 45 % dels anuncis d’apostes esportives es fan abans de les 22 h, un fet que el govern municipal critica perquè el públic d’entre 12 i 18 anys, els adolescents, hi estan exposats.

Bloquejar l’accés a locals d’apostes en línia, requisit per optar a una subvenció pública

L’Ajuntament també pretén posar fre a la publicitat dels locals de jocs i apostes eliminant-la de tots aquells indrets situats en dependències municipals, com a TMB o a la via pública. “Allà no hi haurà publicitat”, assegura Tarafa.

En la mateixa línia, a l’hora de concedir subvencions públiques, l’Ajuntament establirà que una de les clàusules per optar-hi serà que les empreses i entitats hauran de “tenir inhibidors de la connexió a pàgines web d’apostes” i, a més, caldrà que disposin de programes de prevenció en aquesta matèria.

“Algunes patronals del sector se’ns han atansat”

Gemma Tarafa ha explicat que, tot i que no han rebut pressions després d’anunciar la prohibició d’obrir locals de joc i apostes a la ciutat, sí que “algunes patronals del sector se’ns han atansat perquè no comparteixen la mesura”. No obstant això, “el missatge ha estat molt clar”, subratlla la regidora de Salut.