L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat entesa entre els partits del govern de la Generalitat per aconseguir un diàleg efectiu entre Catalunya i Espanya. Durant el ple municipal i en resposta a un prec d’ERC, Colau ha acusat els partits independentistes de no ser capaços de consensuar una resolució de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tal com ha fet l’Ajuntament. “Necessitem que hi hagi un govern que doni missatges coherents que no siguin contradictoris cada dia“, ha recriminat l’alcaldessa a ERC.

Colau ha instat les forces independentistes a tenir “un missatge cohesionat”. Un cop aconseguit això, els ha animat a reunir-se amb la resta de formacions per “teixir les condicions reals del diàleg”.

“Sobren gesticulacions i retòrica”

Aquesta ha estat la resposta d’Ada Colau a un prec fet pel president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, que reclamava una taula de diàleg entre les institucions catalanes i espanyoles. “Fa anys que la reclamo”, ha dit l’alcaldessa. Això sí, Colau ha demanat que cal “concretar” aquest diàleg. “Sobren gesticulacions i molta de la retòrica que s’ha utilitzat per totes les bandes”, ha afegit.