Els Jardins de la Indústria, al barri de la Sagrada Família, han estat tancats al públic des de l’estiu per instal·lar-hi una gran oreneta. Aquest nou joc singular ja està operatiu i forma part del Pla del joc a l’espai públic, un projecte que té per objectiu millorar i augmentar les oportunitats de joc i estimular l’activitat lúdica a l’aire lliure.

Jocs per a diverses edats

L’oreneta es troba al nucli del parc infantil, que també disposa d’altres elements de joc més tradicionals. Al voltant de l’ocell hi ha petites orenetes, cabanes de fusta i ovelles que s’escampen entre sorrals, gronxadors i altres jocs. Aquest projecte forma part de l’aposta de l’Ajuntament per inspirar-se en els parcs infantils dels països escandinaus.

Reforma dels Jardins de la Indústria

La reforma també ha servit per actualitzar tot l’espai, que té una superfície aproximada de 1.500 metres quadrats. S’ha renovat la pavimentació i s’ha redistribuït i augmentat l’arbrat. La inauguració d’aquest joc singular estava prevista durant el mes setembre, però les obres s’han endarrerit i no s’ha pogut estrenar fins a finals d’octubre. De fet, encara falta incorporar part del mobiliari urbà i la vegetació encara està arrelant.

Un pop, una balena i, ara, l’oreneta

A principis del mes d’agost, el Parc de la Pegaso, a Sant Andreu, va estrenar un gran pop multijocs. La seva estrena va ser força accidentada. Les primeres crítiques van ser pels tobogans metàl·lics, que aquest estiu amb les altes temperatures es reescalfaven. Una setmana després, els ulls de l’atracció van patir un acte vandàlic i la instal·lació es va haver de tancar durant uns dies.  Aquest mes d’octubre al Parc Central de Nou Barris també s’ha estrenat una balena gegant. Amb l’oreneta es dona per finalitzat un projecte que es va anunciar el desembre del 2018 per a aquest 2019.