El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha enviat una carta al cap de la Policia Nacional a Catalunya per demanar que deixi de blindar la comissaria de la via Laietana. En la missiva, Rabassa assegura que els carrers de Tomàs Mieres i de Julià Portet (els que queden a costat i costat de la comissaria) fa més de 10 dies que estan tancats i custodiats per agents, cosa que “complica i incomoda l’accés a les cases” dels veïns.

El regidor dels comuns afegeix que les tanques també afecten el trànsit “en una zona molt concorreguda” i sentencia que “el tancament dels carrers és innecessari quan no hi ha cap concentració”. En aquest sentit, Rabassa insta la Policia Nacional a treure les tanques metàl·liques “per recuperar una normalitat que no és possible amb els carrers ocupats intensivament per les forces policials“.

Buscar un altre lloc per a la comissaria

A banda d’aquesta petició, el regidor del districte ha aprofitat la carta per recordar que el govern municipal és partidari de treure la comissaria de la policia espanyola de la via Laietana. En concret, Rabassa diu que “no és l’espai idoni per a un equipament d’aquestes característiques” i, per això, avisa que “cal iniciar un diàleg sobre el seu futur en una altra ubicació”.

Una zona de seguretat

Fonts de la Policia Nacional han explicat a betevé que els carrers més propers a la prefectura de la via Laietana es consideren una zona de seguretat i que només es tanquen quan hi ha manifestacions que es convoquen clarament, diuen, contra la policia. També asseguren que, quan això passa, es deixa entrar els veïns si acrediten que viuen en aquests carrers.

comissaria via Laietana

Aquest dilluns a la tarda les tanques ja s’havien retirat i es podia circular sense problemes pels carrers de Julià Portet i Tomàs Mieres i també per la vorera de la via Laietana davant de la comissaria.