La Pedrera, coneguda també pel seu nom originari Casa Milà, torna a rebre visitants a partir d’aquest 15 de juliol.
La Fundació Catalunya La Pedrera, que gestiona aquest edifici icònic de l’arquitecte Antoni Gaudí, reobre després dels mesos de tancament provocats per la crisi de la covid-19. Una reobertura que es fa prenent totes les mesures de seguretat necessàries per garantir que els visitants puguin gaudir de l’experiència amb tota tranquil·litat i obrint espais que fins ara no es visitaven. Així, es redueix l’aforament per assegurar la distància necessària entre els visitants, i s’han instal·lat mampares de separació a les taquilles, entre altres punts. També es prendrà la temperatura a tot el personal i els visitants, és obligatori l’ús de mascaretes, hi haurà dispensadors de gel al llarg de tot el recorregut i s’ha previst incrementar la freqüència de neteja de tots els espais.
La Pedrera, per als barcelonins
La Pedrera torna a obrir portes aquest 15 de juliol pensant en el públic barceloní. Les visites incorporen novetats per fer-les més atractives perquè el públic de proximitat redescobreixi La Pedrera des d’un punt de vista diferent. Per exemple, i aprofitant que els aforaments seran més reduïts del que és habitual, s’inclouen espais que habitualment estan tancats al públic com la planta subterrània, la façana posterior que dona al pati interior d’illa o un corredor que connecta les portes de diferents habitatges formen ara part del recorregut del visitant. Una altra de les novetats serà que, a darrera hora de la tarda, es podrà gaudir del terrat dels guerrers tot prenent una copa de cava mentre es veuen les millors vistes de Barcelona. Pensant amb el públic familiar, també s’ofereix la possibilitat que la visita acabi amb un taller de trencadís en què els més petits de la casa podran experimentar com si fossin l’autèntic Antoni Gaudí. I, en acabar, es podran endur la seva obra a casa.
La Pedrera oculta
La visita habitual en horari diürn a La Pedrera inclou ara espais inèdits
. Els visitants tenen accés també a la planta subterrània de l’edifici, on Gaudí va situar les cotxeres de l’edifici que va ser així un dels primers de la ciutat de Barcelona a comptar amb garatge. Els visitants podran veure la Sala Gaudí, amb l’espectacular solució d’enginyeria que suporta el Pati de les Flors. En aquest espai, a més, podran conèixer l’acció social que realitza la Fundació Catalunya La Pedrera. La Pedrera oculta és una visita guiada que es fa cada matí a les 11 hores i que inclou també nous espais fins ara tancats al públic: l’antic aparcament del soterrani, la façana posterior o un passadís de la primera planta que ofereix una visió privilegiada del pati de les papallones.
Flexibilitat en la compra
Per garantir la màxima tranquil·litat a l’hora de programar una visita a La Pedrera, es donarà la màxima flexibilitat en la compra. Si per la raó que sigui el visitant decideix canviar la data de la visita, des de La Pedrera es donaran les màximes facilitats per gestionar aquest canvi. I si finalment la visita no es pot fer, es tornarà l’import de l’entrada.