L’Hospitalet de Llobregat es divideix en 13 barris

, una divisió que cal tenir en compte ara que Salut ha anunciat aquest noves mesures per evitar la propagació del coronavirus al municipi, després dels brots detectats amb més de 300 casos en les darreres dues setmanes. Les restriccions afecten només tres dels barris de l’Hospitalet: la Torrassa, la Florida i Collblanc. Es fixen per a un període de dues setmanes a partir de dimecres, 15 de juliol, i es limiten les reunions socials i es prohibeixen els esdeveniments amb concentracions de gent, així com el teatre i el cinema. També es recomana a la població limitar la mobilitat.

Ara bé, quin és el límit sobre el mapa d’aquests tres barris de l’Hospitalet? Això es pot consultar en aquest mapa realitzat per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat que permet cerca el carrer del municipi per conèixer a quin barri pertany i veure si es troba dins d’aquest perímetre de restriccions i noves mesures per la covid-19 decretat per la Generalitat.

Realitzat per Socrata

Implica confinament de l’Hospitalet?

La Generalitat no ha decretat cap mena de confinament domiciliari a l’Hospitalet de Llobregat, però la consellera de Salut sí que ha recomanat limitar les sortides al carrer, fent només les sortides imprescindibles per anar a treballar, comprar aliment, anar a entitats bancàries o fer gestions amb l’Administració inajornables. També s’inclouen aquí les activitats de cuidar persones dependents, fer exàmens o proves oficials, raons sanitàries o mudances.

Què no es pot fer a l’Hospitalet?

S’han prohibit esdeveniments públics i l’obertura de teatres i cinemes, així com les activitats esportives, els gimnasos i les activitats lúdiques i d’atraccions. També queda prohibida l’obertura de les sales de festa i discoteques, tret que sigui a l’aire lliure i amb mesures de seguretat. Es mantenen tancades les pistes esportives a l’aire lliureles pistes de petanca i continua vigent la prohibició de l’esport col·lectiu. També es mantenen tancades les residències de gent gran de la ciutat. Els familiars no hi poden fer visites, els usuaris no poden sortir dels centres i no hi estan permesos els ingressos nous.

Qui pot obrir i què es pot fer a l’Hospitalet?

Es permeten les trobades de més de 10 persones si aquestes respecten “les obligacions imposades com l’ús de mascaretes o la separació de metre i mig”.  També es permeten les activitats de casals i colònies d’estiu i l’obertura de biblioteques i museus. També, amb autorització prèvia del Procicat, poden obrir equipaments culturals, socials i educatius per atendre persones vulnerables a l’onada de calor amb hores concertades i registre de dades de contacte.

Mesures a bars i restaurants

Els bars i restaurants de la Torrassa, Collblanc i la Florida poden obrir amb el 50 % de l’aforament, però no poden servir a la barra i la distància entre taules a les terrasses ha de ser, com a mínim, de dos metres.