L’Ideal és el primer centre d’arts digitals al sud d’Europa.  El centre de cultura digital és únic a l’estat i disposa de 2.000 m² quadrats dedicats a la creació, formació i difusió de la cultura digital. L’Ideal inaugura la seva activitat amb “Monet: l’experiència immersiva”, una combinació innovadora d’art i tecnologia amb 1.000 m² de pantalles, projeccions de 360 º i realitat virtual.

Monet, a l’Ideal

“Monet: l’experiència immersiva” és l’exposició que inaugurarà el centre

i és una coproducció amb Exhibition Hub basada en projeccions espectaculars de gran format i experiències en realitat virtual. Claude Monet (París, 1840 – Giverny, 1926) va ser pioner en l’ús de la pinzellada lliure i l’autor del quadre ‘Impressió, sol naixent’, que va servir per donar nom al moviment artístic conegut com a impressionisme. L’exposició combina tecnologies d’última generació per descobrir com Monet, liderant tota una generació d’artistes, va saber observar i representar la realitat d’una manera revolucionària. Després de l’aparició de la fotografia, el repte dels artistes com Monet va ser pintar la realitat canviant, els instants fugissers, entenent l’art de la pintura com un acte espontani.

 

Ideal

L’Ideal és el lloc on es troben el futur dels museus i el futur dels cinemes

, un centre de cultura digital que experimenta amb la immersió a partir de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre l’art i la societat. El projecte recupera l’antic Cine Ideal (1917), protagonista durant dècades de la vida cultural del Poblenou de Barcelona.

A més de Monet, l’IDEAL tindrà una programació centrada en les arts digitals comissariada pel festival MIRA, un cicle de concerts de música impressionista i diverses conferències de l’OFFF. També tindrà una sala dedicada a la recuperació de la memòria del barri i la ciutat, on es projectarà un documental sobre la història de l’IDEAL (que formarà part de la programació del LOOP Barcelona 2019).

 

Horaris i preus

Dimecres-divendres / dissabte i diumenge

Entrada general 14,50 € / 16,50 € (de 13 a 64 anys)
Entrada sènior 9 € / 11 € (més de 65 anys)
Entrada júnior 9 € / 11 € (de 3 a 12 anys)
Entrada gratuïta a menors de 3 anys
Els dies festius tenen preu de cap de setmana

Com arribar-hi

Metro

Des del centre de Barcelona s’hi pot arribar en metro amb la línia groga (L4), a la parada de Llacuna, que et deixa només a cinc minuts a peu. També hi ha la parada de la línia groga (L4) del Poblenou, que et deixa a 10 minuts a peu. Si vols anar-hi amb la línia vermella (L1) les parades més properes a l’Ideal són les de Marina o Glòries, que et deixen a 20 minuts a peu.

Bus
Per arribar a l’Ideal en bus el millor és agafar el 6, que et deixa davant de l’Ideal. L’altra opció recomanada és agafar el V25, que et deixa a la cantonada de l’Ideal.

Carrer del Doctor Trueta, 196-198