El món tecnològic està en constant transformació i per tal que no ens perdem cap de les novetats i curiositats del món digital, en Josep M. Ganyet fa la feina bruta de capbussar-se a la xarxa i seleccionar els últims avenços o les propostes culturals més originals.
1
Google Maps amb realitat augmentada
Google ja ha començat a permetre als usuaris de Google Maps a anar pel món amb realitat augmentada. De moment està disponible pels Local Guides, la comunitat que descobreix i comparteix indrets a Google Maps. Funciona com el Maps normal però quan aixequem el mòbil s’activa la càmera i ens mostra l’entorn amb una capa d’informació sobreposada (edificis singulars, fletxes de direcció, alertes, etc).
2
El cos humà per dins amb realitat augmentada
L’estudi londinenc de comunicació científica Random42 ha publicat la seva experiència de realitat virtual educativa anomenada Intercellular. Un viatge cinemàtic a l’interior del cos humà que ens mostra els processos vitals a escala molecular. El podeu veure al navegador en 3D, al mòbil o en ulleres de realitat virtual.
3
https://thispersondoesnotexist.com/
La combinació perfecta d’intel·ligència artificial i generació d’imatges per ordinador dóna com a resultat thispersondoesnotexist.com. Un web que a cada visita mostra la cara d’una persona diferent que senzillament no existeix; l’ordinador la crea en aquell moment i és única pel qui l’observa. L’ha creada l’enginyer d’Uber Philip Wang i es basa en una xarxa neuronal a partir d’un algorisme de codi obert de l’empresa NVIDA.
4
kubrick.life
Us recomanem molt l’exposició de Kubrick al CCCB, però si no hi podeu anar us portem una troballa a la xarxa: un web amb tota la informació sobre Stanley Kubrick. kubrick.life narra de manera visual i interactiva la seva carrera. Un projecte de l’estudi ucraïnès Tubik feta en el 90è aniversari del naixement del director.
5
El ‘making of’ d’Instagram
No és or tot el que lluu i menys a Instagram. Sovint darrera una “foto perfecta” hi ha una bona estona de preparació per mostrar allò que mai no ha existit. La instagrammer i dissenyadora californiana Calob Castellon (@calop _) mostra al seu perfil les fotos perfectes i també el com es va fer. Fa gràcia veure com quatre flors en un carrer es poden convertir en un jardí paradisíac.
6
#50YearChallenge
El fotògraf holandès Ard Gelinck es dedica a “retratar” famosos amb el seu jo jove. Boy George, Richard Gere, Madonna, Robbie Williams, Barack Obama, Elton John, el nen d’ET o el de Karate Kid. Tots viatgen en el temps per trobar el seu “jo jove”.
7
L’àvia que canta death metal
Inge Ginsberg té 93 anys, viu entre Suïssa i Nova York i és una supervivent de l’Holocaust. Escrivia poemes per a ella mateixa fins que un grup de joves músics la va convèncer per recitar-los. No amb una orquestra de cambra o acompanyada d’un piano sinó acompanyada d’un grup de death metal de la qual ella n’és la cantant.