El festival barceloní de videoart LOOP viatja a les estrelles per mostrar els desitjos, les frustracions i les emocions humanes. El festival reflexiona sobre l’univers i la colonització de l’espai amb un centenar d’exposicions i activitats amb 300 artistes fins al 24 de novembre. La 17a edició es repartirà a 80 punts de Barcelona que ens descobriran les darreres tendències en videoart i també peces clàssiques que ens ajudaran a viatjar per l’espai i reflexionar sobre què hagués passat si la primera dona que va posar el peu a la Lluna hagués estat una dona? El CCCB projecta la performace d’Aleksandra Mir per criticar el discurs patriarcal dels mitjans de comunicació sobre aquesta fita històrica.

‘Un dia em vaig creuar amb un meteorit’

Fabra i Coats

presenta, dins l’edició 2019 del festival LOOP Barcelona, l’exposició “Un dia em vaig creuar amb un meteorit”, que recull els treballs de vuit artistes que utilitzen l’espai còsmic com a filtre per representar els desitjos humans, la vida a la Terra i el coneixement. La mostra s’allargarà fins al 19 de gener del 2020.

 

La fira del LOOP 2019

El LOOP Fair 2019 és el punt de trobada del mercat de la imatge en moviment. Una quarantena d’habitacions de l’hotel Almanac obren la porta a peces de viodeartistes de tot el món. A l”Àrtic’ us descobrim la peça d’Adrian Melis de la galeria catalana ADN que mostra la fabricació d’un “Like” de les xarxes socials per enviar a un camp de refugiats i planteja la traducció al pla real d’una realitat digital lligada a un fals compromís. Les peces que podem trobar dins aquest mercat del videoart oscil·len entre els 1.000 i els 80.000 euros i un preu mitjà de 15.000 euros.