El festival Llum BCN 2020 incorporarà aquesta 9a edició 57 espais del Poblenou que es transformaran amb la llum, la tecnologia digital i la imatge en moviment. L’esdeveniment es farà del 14 al 16 de febrer amb l’objectiu de convertir tot un barri en un laboratori de recerca d’artistes de tot el món.

23 artistes de primera fila

Enguany hi participen un total de 23 artistes com Julio Le Parc, un dels històrics de l’art cinètic i contemporani i creador del l’influent Grup de Recerca d’Art Visual (GRAV). Le Parc disposarà d’un lloc destacat per mostrar la seva obra, la façana del Disseny Hub Barcelona, el centre neuràlgic del festival.

Llum BCN permet també veure les propostes d’artistes destacats com ara Luke Jerram i el seu ‘Museum moon’, que es podrà veure al llac del Disseny Hub Barcelona, o les propostes de United Visual Artist (UVA), encapçalat per Matt Clark, que presenta ‘Musica universalis’ a l’Espai Simon 100. Repeteix Antoni Arola, que l’any passat va sorprendre amb el seu làser que rebotava per tot el Poblenou i que en aquesta edició farà un pas més amb la seva proposta.

Un festival obert a la ciutadania

El Llum BCN també està especialment orientat a fer arribar els projectes de les 17 escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona. Algunes d’aquestes escoles són Eolica, Vibe Cast d’ETSAB, Supernova d’ESDI i Ànima d’ELISAVA. És una bona manera de descobrir el talent local barceloní.

El ciutadà podrà passejar pel districte del 22@, on la creativitat i la innovació marquen el dia del barri. Quan caigui la nit i amb les instal·lacions lumíniques del festival els barcelonins descobriran aquestes propostes apropiant-se de l’espai públic i contemplant obres d’art lligades a l’espai urbà.

En aquesta línia el festival organitza també l’Off Llum, el circuit alternatiu ideat, organitzat i gestionat per Poblenou Urban District amb 15 instal·lacions lumíniques, una oportunitat per descobrir els espais de creació i innovació que hi ha al Poblenou.

Amb l’app del festival l’experiència serà molt més completa. Els usuaris podran gaudir de la realitat augmentada, interactuar amb els projectes artístics i fins i tot crear la seva pròpia obra lumínica gràcies al traç que anirà deixant durant la seva visita.

Conèixer els artistes

Per primera vegada el Llum BCN posarà en contacte els professionals i artistes amb el públic gràcies a l’espai Àgora. Divendres, dissabte i diumenge de 17 a 19 h al Disseny Hub Barcelona es faran un seguit de xerrades obertes a tota la ciutadania, però amb un aforament màxim, i per això es recomana arribar-hi amb temps per poder assistir a les conferències.