La passarel·la 080 Barcelona Fashion ha engegat la 25a edició reforçant la presència de firmes internacionals. Això no treu pes als dissenyadors locals, que han protagonitzat les passarel·les del primer vespre de la cita de moda.

La firma Naulover ha presentat la col·lecció per a la tardor i l’hivern del 2020 i 2021, titulada “Sogno”. Està inspirada en Le Corbusier i el concepte que l’arquitecte tenia de la llar. La proposta sobre la passarel·la ha volgut unir dos conceptes: d’una banda, l’atmosfera de comoditat i confort de casa; i de l’altra, les possibilitats que ofereixen de portes endins les noves tecnologies i la domòtica. La cap creativa i dissenyadora de la firma, Paula R. Noguera, explica que han volgut difuminar la frontera entre l’espai públic i el privat.

La coneguda firma Custo Barcelona repeteix al 080 i ha clausurat la primera jornada de la cita de moda. Hi ha presentat la col·lecció “Wet paint”, que vol ser un tribut a la individualitat i a “la dona que no té por de parlar i que vol ser escoltada”. Treballa el cos de la dona a partir de línies i volums experimentals amb propostes amb obertures. Segons els mateixos dissenyadors, són “siluetes molt lineals que deixen veure el cos a través de finestres”.