Els usuaris del Centre de Dia la Marina, de la Fundació Pere Mitjans, tenen la possibilitat de participar en un taller de fotografia que l’equipament va impulsar com a teràpia ocupacional. Aquesta entitat sense ànim de lucre ofereix serveis de suport a persones amb discapacitat física, intel·lectual i sensorial.

Les sessions les realitzen a diferents espais de Barcelona en funció del que demanen els participants. Per exemple, al Parc de les Tres Xemeneies han pogut fer imatges de grafits i escultures. A més, en aquest taller no només realitzen fotografies, sinó que també fan un procés previ per decidir què volen fotografiar o com ho volen fer i, posteriorment, també reflexionen sobre el que han retratat.

Eines per reflexionar

Carlos Barros, assistent tècnic, explica que és una manera de fer sortir les imatges del món interior de cadascú: “Una cosa és el que puc mirar al meu ordinador o a la televisió i el que m’agrada mirar. Una altra cosa és el meu propi món interior i trobar la manera i les eines per exterioritzar-ho”.

La majoria de participants fa quatre anys que fan aquesta activitat, però sempre hi ha noves incorporacions. És el cas del José Manuel, alumne de la Fundació Pere Mitjans i assistent al centre diürn des de fa tres anys i mig. Aquest trimestre ha decidit fer regularment aquest taller per millorar les seves capacitats fotogràfiques: “Soc molt dolent per a la fotografia, la veritat. Aquí busquem que la fotografia expliqui una història”.

Difusió de les fotografies

De tant en tant, fan exposicions per mostrar el seu treball, però també disposen d’un compte d’Instagram (@fotolamarinafpm)perquè tothom qui ho vulgui pugui seguir la feina que fan setmanalment.