El director general del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha explicat aquest dijous que els restauradors veuen “amb preocupació” la nova llei contra el malbaratament alimentari que va aprovar ahir la Generalitat i que els obligarà a oferir un recipient biodegradable als clients per endur-se el menjar que pugui sobrar. Consideren que és una llei “innecessària” perquè ja és una pràctica estesa en la majoria dels bars i restaurants, tot i que no sempre amb envasos biodegradables.

Per altra banda, critiquen que aquesta llei afegeix noves obligacions per als restauradors, un sector que, diuen, ja té dificultats per tirar endavant. A més, consideren que els legisladors “no dimensionen les obligacions a la realitat del teixit empresarial“, ja que en la majoria de casos es tracta d’autònoms o petits negocis per als quals “qualsevol nova despesa pot suposar un problema en la línia de flotació de les empreses”.

Per tot plegat, Pallerols considera que l’Administració hauria d’imposar menys obligacions i oferir més acompanyament al sector.