Maria Arnal i Marcel Bagés van revolucionar el paisatge musical català amb el seu primer treball. Ara, tres anys més tard, tornen amb ‘Clamor’, el seu segon àlbum.

La fi i el principi

El treball de Maria Arnal i Marcel Bagés reflexiona sobre el moment en què vivim: la sensació de punt d’inflexió, la transformació que suposa el canvi climàtic, els aldarulls socials o la pandèmia. ‘Clamor’, el nom d’aquest segon disc, segons la RAE significa “reclam generalitzat”, però també “campanades a morts”, però per als dos músics, aquesta mort no significa una fi, sinó un principi.

El disc s’inspira en un món fantasiós, en el món de la imaginació en que cada una d’aquestes veus que es multipliquen, que muten, que són cada una de les cançons, ens suma, fan aquest ‘clamor’ que encara no entenem quines paraules ens proposa. És un món que encara no troba paraules, les hem de trobar nosaltres, ens hem d’inventar històries, nous mites o contramites perquè els que ens han portat fins aquí ja no ens serveixen.

Maria Arnal

La mutació social i ambiental que estem vivint es tradueix, també, en una major riquesa musical de Maria Arnal i Marcel Bagés. Si en el seu debut la guitarra i la veu eren els eixos principals d’una sèrie de cançons que bevien de la tradició folk espanyola, en aquest segon treball sumen instruments i sonoritats per compondre i interpretar cançons amb influències i referents internacionals, com els de Grècia, país on Maria Arnal ha escrit bona part dels temes. En aquesta nova sonoritat, han comptat amb la participació del Kronos Quartet o Tarta Relena.

L’absència de Maria Arnal i Marcel Bagés

En només cinc anys i amb un parell de treballs, la Maria Arnal i el Marcel Bagés s’han convertit en un dels duets més cobejats, aplaudits i referenciats de la música en català. Autors d’un folk eteri i embolcallador, la cantant de Badalona i el guitarrista de Flix van irrompre com un vendaval a casa nostra amb el seu primer LP, un disc que tenia 45 cervells, però al qual només li calia un cor per enamorar-nos.

Axí, la fusió musical de Maria Arnal i Marcel Bagés, que recull sons de tota la península, fa ja un temps que està ‘rondant-nos’, cantant a la vida, recordant-nos el poder de la gent i mantenint-nos en ‘Vigília’ en espera del seu treball. I ara, per fi, acaben de publicar ‘Clamor’, el seu segon disc, i per això els hem convidat al nostre sofà, on clamava al cel la seva absència durant tants anys.