Torna el cicle Barcelona Districte Cultural a una trentena d’espais dels 10 districtes de la ciutat, que acolliran espectacles escènics i musicals amb la intenció d’apropar la cultura al veïnat de tots els barris. Les entrades són gratuïtes, però sempre s’ha de fer reserva prèvia mitjançant el web oficial. Aquesta edició, que s’allarga fins a finals de maig, té una forta presència femenina, especialment en l’apartat musical, amb veus com Anna Andreu, Alba Carmona, Clara Gispert o Magalí Saré. Parlem amb una de les cantants destacades: la cantautora Queralt Lahoz.

Queralt Lahoz, ‘1917’

‘1917’ és el títol del primer EP de Queralt Lahoz, en referència a l’any que va néixer la seva àvia, una figura clau en la seva biografia, que va introduir-la a moltes cançons d’arrel andalusa i també a les lluites socials, dos pilars del seu projecte musical.

Li reto homenatge a la meva àvia perquè a través d’ella vaig a començar a saber el que és la lluita de classe i feminista
Queralt Lahoz

Nascuda als 90, la cantant beu de moltes influències musicals, des d’Enrique Morente a La Gata Cattana. La seva sonoritat té com a base el flamenc, però combinat amb elements de la música urbana i llatina.

Per a mi el flamenc és la veritat més profunda
Queralt Lahoz

El mes de maig publicarà el seu nou LP, però de moment presenta les seves cançons en directe dins del cicle Barcelona Districte Cultural, en un moment en què la llibertat d’expressió està sent qüestionada.

Caminem amb por perquè no es pot parlar de la veritat. Perquè si parles de veritats, parles de censures
Queralt Lahoz