L’escriptora Alba Dalmau i la il·lustradora Cinta Vidal han publicat ‘Capgirat’, un conte per a nens i nenes que també pot llegir-se com una metàfora de la incomunicació en la societat actual. Avui seuen al sofà de l”Àrtic’.

 

La recerca de l’ésser estimat en un món capgirat

Al seu primer llibre juntes, Alba Dalmau i Cinta Vidal ens presenten un món que ha quedat capgirat a causa d’un gran terrabastall. Enlloc d’explicar-nos una gran història, però, opten per relatar-nos la recerca d’un gat per part del protagonista del conte, en un viatge que el porta a parlar amb veïns, amics i familiars que, ells també, han perdut algú que estimen. Amb una prosa exacte i despullada, i uns dibuixos a mig camí entre els laberints impossibles d’Escher i la melancolia de Hopper, Alba Dalmau i Cinta Vidal ens parlen d’una realitat en què la gent no sempre es mira i no sempre sap que els éssers estimats són allà al costat.

Capgirat

Talent precoç

Si una cosa tenen en comú les carreres professionals d’Alba Dalmau i Cinta Vidal, és que les dues s’hi van posar de ben joves, i els ha anat prou bé. L’Alba, vallesana de naixement, va estudiar comunicació audiovisual i un màster de creació literària, i amb només 24 anys ja va publicar ‘Vonlenska’, la seva primera novel·la. La Cinta, en canvi, nascuda a Barcelona, es va posar a dibuixar de ben petita, va estudiar a l’Escola Massana i amb només 16 anys ja era aprenent en un taller d’escenografia. I així, mentre una forjava un imaginari propi a base de novel·les i contes, l’altra pintava un univers sencer juganer i estilitzat influït pels dibuixos d’Escher. Ara, totes dues sumen esforços en el conte ‘Capgirat’, i per això avui els convidem a l”Àrtic’ on, si pot ser, intentarem no acabar l’entrevista del revés.

Capgirat interior