‘El mètode Grönholm’ va ser la primera obra del projecte T6 del Teatre Nacional de Catalunya per impulsar els autors catalans el 2003. El seu èxit la va portar al Teatre Poliorama, on va fer quatre temporades i gairebé 1000 funcions i, des de llavors, s’ha representat a 60 països diferents, només a Alemanya s’han fet 400 representacions. El dramaturg Jordi Galceran recorda que la idea va sorgir d’una història real. Es van trobar a Madrid dins d’una bossa d’escombraries unes sol·licituds de treball per a una cadena de supermercats i el departament de personal hi havia anotat les impressions: “Aquesta no, per gitana i lletja”, “Gorda amb grans”, “Està com un llum i de pare alcohòlic”… l’encarregat de donar feina es creia legitimat per ser cruel, masclista i xenòfob i d’aquesta anècdota real va sorgir aquesta obra visionaria que torna 17 anys després al Teatre Poliorama, fins al 7 de febrer.

En el teatre hi ha fracassos, aventures, èxits i fenòmens. ‘El mètode Grönholm’ entra en aquesta última categoria.
Sergi Belbel, director d”El Mètode Grönholm’

‘El mètode Grönholm’ torna al Teatre Poliorama

Sergi Belbel torna a dirigir ‘El mètode Grönholm’ al Teatre Poliorama, però amb un nou repartiment: Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer, que substitueixen Jordi Díaz, Lluís Soler, Roser Batalla i Jordi Boixaderas. No us preocupeu perquè David Verdaguer us farà tanta ràbia com Boixaderas. Tot i que ja fa 17 anys de la seva estrena, ‘El mètode Grönholm’ sembla encara més actual, perquè la història ens demostra que el capitalisme sempre va a pitjor i a dia d’avui encara és més complicat trobar feina. L’espectacle consisteix en un procés de selecció per a un lloc de feina com a alt executiu a una multinacional, en què els quatre candidats estaran disposats a sotmetre’s a les rocambolesques proves amb què es trobaran per aconseguir la feina.

Totes les produccions d”El mètode Grönholm’

La primera producció d”El mètode Grönholm’ es va estrenar al TNC i després es va poder veure al Teatre Poliorama. Des de llavors, el text de Jordi Galceran ha creuat fronteres i se n’han fet versions a Madrid, Ciutat de Mèxic, Caracas i Buenos Aires. L’èxit del muntatge va fer que s’adaptés a la gran pantalla en dues ocasions. El 2005 se’n va fer una primera adaptació sota el nom d’‘El método’, dirigida per Marcelo Pinyeiro, i el 2012, TV3 en va fer una telesèrie amb el mateix repartiment que havia estrenat l’obra nou anys abans. Ara, ‘El mètode Grönholm’ torna al Teatre Poliorama fins al 7 de febrer.