Els intèrprets Emma Vilarasau i Jordi Bosch tornen a ser parella dalt dels escenaris. En aquesta ocasió, recuperen ‘La cabra, o qui és Sylvia?’, el text d’Edward Albee. Aquest 24 de desembre, però, Vilarasau i Bosch canviaran La Villarroel per l”Àrtic’ i seuran al nostre sofà per passar amb nosaltres la nit de Nadal!

Qui és Sylvia?

El Martin és un arquitecte d’èxit casat amb la Stevie, una dona progressista i d’alt nivell intel·lectual, amb qui té un fill. La seva felicitat es basa en anys de matrimoni estable, fins que el Martin ha d’admetre que s’ha enamorat de la Sylvia. Però qui és la Sylvia? Una cabra. Amb aquest punt de partida, Emma Vilarasau i Jordi Bosch interpreten a una parella en crisi, en què els límits de l’amor, la fidelitat, la tolerància o el progressisme es posen sobre la taula.

Edward Albee va estrenar ‘La cabra, o qui és Sylvia?’ el 2002, amb la idea d’escandalitzar una part del públic. 18 anys més tard, tot i els avenços socials, el text continua regirant l’espectador, a mig camí de la comèdia grotesca i el drama més visceral. Josep Maria Pou, que en signa la traducció, la va dur a escena a Barcelona el 2005, i ara Ivan Morales en presenta una nova versió amb Emma Vilarasau i Jordi Bosch.

Emma Vilarasau i Jordi Bosch, societat limitada

L’Emma Vilarasau i el Jordi Bosch són dos intèrprets companys de generació, de vocació i de vida. Formats en el teatre juvenil, es van conèixer a principis dels 80 al Lliure, que es va convertir en la seva segona casa, i on van començar dues carreres que els han portat a ser noms imprescindibles de l’escena catalana. Per separat, l’Emma ha sigut una ‘infanticida’, de ficció, és clar, ha viscut una colla de ‘dies feliços’ o ha celebrat més d’una ‘Victoria’ teatral. El Jordi, en canvi, ha viscut en una ‘adreça desconeguda’, ha passat molts dissabtes, diumenges i dilluns al TNC i ha tret a passejar el seu cantó més ‘feréstec’. Però és que, a més, tots dos han estat família a la ficció, ja sigui per perpetuar una ‘Nissaga de poder’, per aconseguir una ‘Majoria absoluta’ o per embutxacar-se una colla de diners ‘Caiguts del cel’. Ara, tots dos tornen a ser un matrimoni de ficció, però en aquesta ocasió pertorbat per una tal Sylvia. I per això avui els hem convidat a celebrar Nadal a l”Àrtic’, on tenim un bou i una mula al pessebre, però ninguna cabra.

La cabra, o qui és Sylvia?