Poden els més menuts comprendre els clàssics com ‘Antígona’, de Sòfocles, ‘El Rei Lear’ de Shakespeare o ‘La Casa de Benarda Alba’ de Federico García Lorca, el Teatre Lliure ha demostrat que és possible amb el cicle digital clàssics per a criatures que va començar durant el confinament i ja suma set espectacles. El Teatre Lliure ha encarregat a dramaturgs i il·lustradors l’adaptació dels clàssics, per exemple, Pau Miró ha adaptat l’obra ‘Terra baixa’, d’Àngel Guimerà. L’autor ens proposa que una nena de vuit anys ens expliqui la història del Manelic però, té una particularitat, aquesta nena és una zombi que un dia podrà dir: “He mort al llop!”.

Teatre a Barcelona: quines són les millors obres per veure?
Teatre a Barcelona

Clàssics feministes per a criatures

Textos clàssics però que tracten dels problemes de la nostra societat, per exemple, ‘La vida es sueño’, de Calderón de la Barca, l’explica una àvia republicana i feminista, l”Antígona’, que adapta Helena Tornero, vol que les dones protestin contra les injustícies sense morir en l’intent. La tragèdia de Sòfocles amaga una trampa perquè també transmet un missatge: si ets dona i goses protestar contra la injustícia, el teu destí serà la mort. Ara que som al segle XXI, l’Helena vol que les Antígones del futur estiguin vives i lliures. O ‘Un enemic del poble’, d’Ibsen, es converteix amb ‘No tots els ocells viuen als arbres’, d’Aleix Aguilà, que igual com l’aparició del coronavirus tracta sobre la lluita entre l’economia i la salut. Henrik Ibsen, dramaturg noruec i un dels renovadors del teatre universal, va estrenar el 1882 aquesta peça que tracta del preu que paga qui diu en veu alta allò que la majoria nega.

Com funciona?

Compra l’entrada dels clàssics per a criatures al Teatre LLiure i el primer dia de funció rebràs un correu electrònic amb un enllaç a la sala digital del Teatre Lliure. Aquest enllaç serà vàlid fins al diumenge a les 23.59 h.
Horaris: de dijous a les 17 h a diumenge a les 23.59 h
Preus: 3 euros
Idioma: català