A més de ser amigues i còmplices des de fa anys, la Carol López i la Dolo Beltrán tenen en comú formar part de la mateixa generació i, sobretot, el seu amor pels escenaris. Nascuda a Sant Boi, la Dolo, ha alternat la seva faceta musical amb la d’actriu, en va començar formant part d’una companyia general elèctrica, ha estat una amiga infidel i ha aconseguit superar un ‘test’ prou complicat. La Carol, en canvi, és una barcelonina llicenciada a l’Institut del Teatre molt fan de les versions originals subtitulades que ha retratat les intimitats d’un grup de ‘Germanes’ “a priori” prou ben avingudes. I juntes, les nostres convidades d’avui s’han donat una ‘Last chance’ i han après que ‘Res no tornarà a ser com abans’. Ara, totes dues recuperen un concepte molt musical i ens ofereixen un ‘Bonus Track’, i nosaltres les rebem a l”Àrtic’ on, sabem que, fins i tot durant una pandèmia, podem buscar una nova oportunitat de veure teatre, encara que sigui sense poder aplaudir a platea.

Fer 50 anys a Barcelona

A ‘Bonus Track’, Carol López ens presenta sis personatges que viuen la crisi dels 50. Els somnis que mai seran realitat, les il·lusions frustrades, les amistats distanciades i el treball precari són la realitat d’aquestes dones i homes que pensaven que, a aquesta edat, la seva vida seria molt més estable i tranquil·la. Dolo Beltrán interpreta la Bego, una dona que es planteja ser mare passats els 40, mentre veu com el seu germà es vol vendre la casa on ha viscut sempre i, a Barcelona, és impossible pagar un lloguer.

La ciutat és un protagonista més de ‘Bonus Track’, un entorn urbà on els caràcters se senten sols, on les amistats es refreden i es mantenen, només, a través de les xarxes socials. Tot i això, l’espectacle afirma que sempre hi ha temps per canviar de vida, per a una nova oportunitat d’assolir les metes que t’has marcat.

El coronavirus no atura el teatre

Carol López ha introduït el coronavirus en el seu nou text, que té lloc des de l’hivern del 2019 fins a la tardor actual. La pandèmia, justament, ha obligat a suspendre les funcions que estaven fent al Teatre Lliure, però el públic que no l’ha pogut veure tindrà l’opció de fer-ho des de casa seva a partir del 13 de novembre a través del web lliureonline.com. El Lliure ofereix una part de la seva programació d’enguany a través de la xarxa, amb títols com ‘El quadern daurat’ o ‘La vida es sueño’. Una nova oportunitat per veure teatre en temps de coronavirus.