Els cinemes i teatres barcelonins fa mesos que lluiten per seguir bategant. L’evolució dels contagis de covid-19 feia preveure mesures més restrictives en diversos àmbits i, tot i reivindicar-se com a espais segurs i essencials, en general entenen el tancament. “Crec que es bo que es tanqui ara, per no haver de tancar més endavant quan la situació probablement encara seria pitjor”, ha dit Ever Blanchet, director del Teatre Gaudí. “D’aquí a 15 dies la gent tornarà al teatre. En sortirem reforçats”, ha afegit.

D’altra banda però, hi ha qui alerta que el sector està molt tocat arran de totes les restriccions aplicades durant la crisi sanitària i que aquesta nova aturada els podria ferir de mort: “No podia arribar en un moment més inoportú, tot just ara començàvem a aixecar el cap”, ha explicat Adolfo Blanco. Amb tot, pateixen per la viabilitat del sector, sobretot, si el tancament de 15 dies previst inicialment s’hagués d’allargar.

Els actors i actrius, contra les cordes

El col·lectiu d’actors i actrius assegura que es troba contra les cordes. Creuen que aquesta mesura només provoca “més incertesa” i que aboca molts professionals de les arts escèniques a una situació “molt precària”, diuen. “Per a aquesta professió plou sobre mullat, ja teníem una situació molt precària i la pandèmia encara l’ha agreujat més”, ha afirmat l’actor Ramón Pujol.

El Liceu suspèn totes les funcions fins al 24 de novembre

Després de l’anunci de les noves mesures restrictives per part del govern, el Liceu ha anunciat que suspendrà totes les activitats amb públic fins al 24 de novembre. “Estem segurs que les mesures que s’han pres són les necessàries per poder doblegar la corba de la pandèmia. El que toca des del Liceu és actuar en conseqüència i cancel·lar les funcions”, ha explicat Valentí Oviedo, director general del Liceu. El teatre continuarà treballant a porta tancada amb els popers espectacles com ‘La traviata’, que iniciarà els assajos el proper 8 de novembre. D’aquesta manera el Liceu es mantindrà actiu per poder reprendre l’activitat tan bon punt les autoritats sanitàries ho determinin.

El Liceu ha informat que es posarà en contacte amb el públic afectat per la cancel·lació per tal de retornar els imports de les funcions cancel·lades.

El TNC també ha anunciat la cancel·lació de funcions

El degoteig de sales que anuncien la cancel·lacions ha estat constant. El Teatre Nacional de Catalunya, per exemple, ha anunciat que suspèn vuit representacions durant 15 dies a partir de divendres, 30 d’octubre. Les funcions afectades són: La dona trencada’, de Simone de Beauvoir; Malditas plumas’, de Sol Picó, i Solitud a Stromboli. Somnis, signes i símbols’, de Rosa Delor i Núria Casado Gual amb direcció d’Imma Colomer. El TNC ha informat que reemborsarà l’import de les entrades als espectadors afectats.

Teatre Nacional de Catalunya

El SAT! Sant Andreu Teatre també ha informat de la suspensió temporal de l’activitat durant un període de 15 dies. Com la resta de sales també ha informat que retornarà els imports de les entrades “al més aviat possible”.