La direcció artística és el departament encarregat de representar l’espai on transcorre el temps d’una pel·lícula. L’escenografia i el decorat defineixen la direcció artística, però també s’han de tenir en compte elements com el vestuari, el maquillatge o la perruqueria. El treball s’ha de coordinar amb la direcció de fotografia.

Enguany, les nominacions a millor direcció artística als Premis Gaudí són:

  • Rosa Ros, per ‘El fotógrafo de Mauthausen’
  • Mireia Carles, per ‘Viaje al cuarto de una madre’
  • Balter Gallart, per ‘Superlópez’
  • Laia Ateca, per ‘Quién te cantará’

Diumenge, 27 de gener, a partir de les 21.55 h es revelaran els guardonats en una gala presentada pel Mag Lari al Palau de Congressos de Catalunya.

Qui són els nominats?

 

Rosa Ros

‘El fotógrafo de Mauthausen’. Mar Targarona, 2018

Reproduir les condicions de vida en un camp de concentració nazi no és gens fàcil, i menys si no tens el pressupost d’una gran productora de Hollywood. A ‘El fotógrafo de Mauthausen’, Rosa Ros ha aconseguit un treball d’ambientació molt detallat fidel amb la realitat històrica que també li ha valgut una nominació als Premis Goya 2019.

Mireia Carles

‘Viaje al cuarto de una madre’. Celia Rico, 2018

En un drama intimista com ‘Viaje al cuarto de una madre’ el repte de la direcció d’art és aconseguir reflectir l’estat d’ànim dels personatges. Mireia Carles crea un ambient opressiu i gris dins d’un pis d’un barri humil.

Balter Gallart

‘Superlópez’. Javier Ruiz Caldera, 2018

Baltar Gallart s’enfrontava amb la dificultat de fer encaixar la direcció d’art amb els efectes visuals i digitals de ‘Superlópez’ i, alhora, mantenir-se fidel a l’estètica dels còmics del Jan. Igual que Rosa Ros, la seva feina li ha valgut, també, una nominació als Premis Goya 2019.

Laia Ateca

‘Quién te cantará’. Carlos Vermut, 2018

Una mansió amb vistes al mar o un karaoke són alguns dels espais que ha treballat Laia Ateca per crear la pertorbadora atmosfera que envolta la història d’una estrella de la música i la seva imitadora.