El 56è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas ha celebrat la prova final aquest divendres al Gran Teatre del Liceu. Aquest any participen al certamen 529 cantants de 61 països. Els artistes han passat per proves eliminatòries a diferents ciutats com Londres, Nova York o Madrid. El concert amb els guanyadors dels principals premis d’aquesta edició tindrà lloc diumenge.

El primer lloc del podi ha estat compartit per Ivan Ayon, del Perú, i Aigul Khismatullina, de Rússia. Tots dos han empatat en punts. La segona posició ha estat per a Liv Redpath, dels Estats Units, seguit en tercera posició per Long Long, de la Xina. El quart lloc ha estat per a Jaka Mihelac, d’Eslovènia. La ucraïnesa Valentyna Pluzhnikova s’ha emportat el cinquè premi i, finalment, Siman Chung, de Corea del Sud, ha s’ha quedat el sisè lloc en la competició.

Participació d’arreu del món

Corea del Sud és el país que aporta més participants al concurs, amb 166 cantants, seguit dels Estats Units, amb 43 participants, la Xina, amb 43, i Rússia, amb 37 artistes. Del conjunt de l’estat hi participen 33 cantants, sis dels quals són catalans. Dels 529 participants hi ha 230 sopranos, 110 tenors i 60 mezzosopranos.

El Concurs de Cant Tenor Viñas el va fundar l’any 1963 el doctor Jacint Vilardell. Des d’aleshores hi han passat més de 12.000 cantants provinents de 110 països.