La Capella està d’aniversari. L’espai que l’Institut de Cultura de Barcelona dedica a la creació emergent arriba als 25 anys de trajectòria. En aquest temps han passat per La Capella més de 1.200 artistes i un centenar de comissaris i jurats i s’hi han programat més de 200 exposicions i projectes no expositius. Per commemorar l’aniversari, La Capella inaugura tres projectes que revisen aquests 25 anys d’història.

Dues exposicions i una instal·lació

Diumenge, 27 de gener, s’inauguraran les tres propostes. La primera és l’exposició “Les escenes. 25 anys després”, que entrellaça el passat i projecta com pot ser el futur de La Capella. La mostra estarà comissariada per un equip de cinc persones que d’una manera o altra han transitat per l’organització i han preparat una proposta que comptarà amb la participació de 33 artistes durant cinc mesos.

En segon lloc s’inaugurarà ‘Comunitat La Capella’, una instal·lació que vol recollir les persones que han estat vinculades a l’espai. La instal·lació és una mena de catàleg de noms d’artistes, comissaris i professionals de la crítica i la investigació que han ajudat a construir La Capella.

I en tercer lloc, l’exposició permanent “La Capella: 600 anys al Raval’, que recorre la història de l’edifici amb relació al barri i a l’art des del segle XV. La mostra s’habilitarà just a l’entrada de la sala: “Molta gent que visita La Capella és gent que passa per davant, entra i no sap ben bé què hi trobarà”, ha explicat el director, Oriol Grau. Aquesta mostra temporal els resoldrà dubtes amb informació sobre la història de l’edifici i els usos que ha anat tenint fins que el 1994 es va convertir en un centre d’activitats a l’entorn de les arts visuals i emergents.

Nova imatge gràfica

Amb motiu dels 25 anys, La Capella també estrena imatge gràfica renovada, que pren les formes arquitectòniques de l’edifici com si fossin mòduls que organitzen la informació i les imatges.