La BCNegra d’enguany té el port de Barcelona com a eix temàtic. Una de les seves embarcacions emblemàtiques, la golondrina, ha acollit aquest cap de setmana les passejades literàries en què s’han trobat escriptors i lectors. La periodista i novel·lista Rosa Montero ha estat una de les autores convidades i ha aprofitat per presentar als seus seguidors el seu darrer llibre, ‘Los tiempos del odio’. El director del certamen, Carlos Zanón, ha fet de mestre de cerimònies.

Golondrines BCNegra

Es tracta d’una novel·la de ciència-ficció i la tercera entrega de la sèrie de la detectiu replicant Bruna Husky. Segons ha explicat Montero a betevé es tracta d'”una metàfora dels temps d’involució democràtica que vivim”, en què els populismes de dretes i els fanatismes religiosos com els d’Estat Islàmic van en augment. Un altre dels pilars de la novel·la és el transhumanisme, o com els humans necessitem complementar-nos amb la tecnologia per viure millor.

Finalment, el llibre tracta d’un tema constant en l’obra d’aquesta periodista: de l’amor, essencial per viure, segons aquesta escriptora. Montero ha explicat que li feia molta il·lusió participar en aquest festival i trobar-se amb els seus lectors sense els quals, ha dit, “els escriptors no podríem existir”. El periodista Jordi Basté, el dramaturg Marc Artigau i el novel·lista i el guionista Andreu Martín també han participat en aquesta proposta.