El penedesenc Cesk Freixas ha tingut l’honor d’inaugurar la vint-i-quatrena edició del BarnaSants, el festival dedicat a la cançó d’autor. Ho ha fet a la sala 2 de L’Auditori, on ha presentat ‘Festa Major’, el seu setè treball discogràfic. En una primera edició, el disc es presenta en una capseta de cartró amb il·lustracions (una per a cada lletra de cançó) i confeti, a més del CD. ‘Festa Major’ respon a la necessitat de Cesk Freixas d’estar menys pendent de l’entorn polític i de fer cançons més emotives. Els títols ja ho diuen tot: ‘Cercavila’, ‘Revetlla’, ‘Alegria’. A nivell de so, el penedesenc considera que és una tornada al tercer disc, ‘La mà dels qui t’esperen’ amb un cançons de pop acústic puntejades d’ingredients electrònics.

Cesk Freixas va presentar en una actuació exclusiva a l’Àrtic la cançó ‘Cercavila’, amb la que obre el seu nou disc. Pots veure-la completa aquí.

El concert de Cesk Freixas

El cantautor ha plantejat un directe molt en sintonia amb l’esperit del BarnaSants, un festival que és sobretot de proximitat. A escena només ell i Victor Nin, inseparable guitarrista des de fa anys. Un format acústic, desendollat, com en el moment de concebre les cançons de ‘Festa Major’. A més de 10 de les 13 cançons que conté ‘Festa Major’, Cesk Freixas ha cantat també ‘Vull sentir la vida’, ‘Que no ens falli mai la sort’, ‘Sembreu-me’, ‘Al meu país la pluja’, ‘Que volen aquesta gent’, ‘Potser per tu’, ‘La petita rambla del Poble-sec’, ‘Heura’ i ‘La intensitat’.

El concert ha anat precedit del tradicional discurs d’obertura del festival a càrrec de Pere Camps, el seu director. Un discurs, com sempre, molt polític, on no ha mancat una molt aplaudida crítica a l’intent de cop d’estat de Veneçuela.