Obra 'Confinats' (L'Auditori i OBC)

L’Auditori i l’OBC estrenen ‘Confiants’, de Bernat Vivancos. Es tracta de la primera i única obra per a gran orquestra encarregada, escrita i enregistrada durant el confinament. Amb l’estrena de ‘Confiants’, L’Auditori fa un pas més en el seu compromís amb la música de nova creació i amb els compositors del país. El vídeo l’ha realitzat Marc Cuscó, d’Escafior Films.

‘Confiants’ és una peça de poc més de tres minuts, concebuda per ser tocada per la setantena de músics que formen l’orquestra, que s’han gravat a ells mateixos a través dels seus dispositius i telèfons mòbils. El compositor, Bernat Vivancos, explica que va rebre l’encàrrec de L’Auditori de compondre una obra per a gran orquestra de la manera més ràpida possible i en ple confinament. Una proposta fins ara inaudita.

“Una partitura gegant per a 70 músics, amb 51 veus independents, en què el treball textural es multiplica, fins a un “tutti” agermanat: de l’interior de les cases a l’exterior de les terrasses i balcons, de la trompeta solista a la gran família.”

Marc Cuscó, d’Escafior Films, ha estat l’encarregat de realitzar el vídeo, que combina imatges dels músics de l’OBC des de casa seva, amb imatges de la ciutat de Barcelona buida. El vídeo es compartirà a les xarxes socials amb l’etiqueta #TrobatAmbLaMúsica.

La nova temporada de L’Auditori

L’Auditori presentarà la temporada 20-21 el proper divendres 5 de juny, però aquest vídeo ja deixa entreveure com serà la nova imatge. A més, el dilluns 15 de juny a les 20 h s’estrenarà a tot Europa de forma simultània a través de Facebook de les principals sales de concerts d’Europa, com a part del projecte Music of the day from Europe’s concert halls.