Concha Velasco ha arribat a Barcelona disposada a celebrar el seu funeral al Teatre Borràs: no és que tingui previst morir-se a curt termini, però sí fer riure en aquesta comèdia escrita i dirigida pel seu fill, Manuel Martínez Velasco, en què interpreta el fantasma d’una diva de l’actuació. L”Àrtic’ ha parlat amb l’actriu sobre aquesta obra, però també sobre el seu cinema, la televisió i la seva gran passió: el teatre.

Un funeral amb fantasma

‘El funeral’ es va estrenar el 2018 com un encàrrec de l’actriu al seu fill, Manuel Martínez Velasco. És una comèdia plena de situacions que freguen l’absurd a l’estil de pel·lícules com ‘El jove Frankenstein’ (1974) o ‘Aterriza como puedas’ (1980) , segons explica la veterana intèrpret.
Concha Velasco interpreta Lucrecia Conti, l’actriu més important del cinema, el teatre i la televisió d’Espanya, que acaba de morir. El públic assisteix a la gran vetlla que el Ministeri de Cultura ha organitzat en honor seu al Teatre Borràs perquè puguin acomiadar-se de la seva admirada estrella. Però tot canvia quan els assistents i familiars de Lucrecia queden tancats al teatre perquè el fantasma de la diva s’apareix.

Velasco ha protagonitzat una vuitantena de pel·lícules i més de 30 obres de teatre. Però si ha d’escollir entre la gran pantalla i els escenaris, ho té clar: “El cinema no et permet envellir dignament”, i afegeix que “el teatre és l’amant” que sí que t’ho permet.

“Aquí no me exigen que sea la chica ye-ye ni que enseñe las piernas de revista. Aquí me dejan envejecer y hacer el papel que corresponde con la edad, pero el cine no”

Amb 80 anys, Velasco explica que encara li queden uns quants projectes per fer, com la seva biografia per a la televisió, una sèrie amb actors que prepara la productora Bambú, però que es troba en fase d’escriptura. I també un somni pendent de realitzar: poder treballar al costat d’una altra veterana dels escenaris, Núria Espert.