L’Ajuntament de Barcelona s’ha adreçat als responsables de Nissan, al Japó, per convèncer-los que no tanquin la planta de la Zona Franca, tal com ha avançat el diari nipó ‘Nikkei’, per la crisi del coronavirus. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que l’Ajuntament -a través del govern de l’Estat- ha enviat una missiva a Nissan per dir-los que “ens oferim com a administració per reforçar la idea que som capital de la mobilitat europea.

Collboni ha insistit que “Barcelona i la seva àrea estan preparats per ser un lloc de producció de cotxe elèctric, compartit, autònom i connectat”, així com que la ciutat té “el teixit econòmic, industrial, tecnològic i digital”. Per això, el primer tinent d’alcalde ha reblat que “es donen totes les condicions perquè Barcelona continuï sent la seu de Nissan”.

Colau: “Nissan ha de tenir futur a Barcelona”

Jaume Collboni ho ha dit hores després que l’alcaldessa, Ada Colau, hagi reclamat que “Nissan ha de tenir futur a Barcelona perquè Barcelona ha apostat molt fort per ser líder de la mobilitat del futur”, en una entrevista a TV3. A més, Colau ha demanat als responsables de l’automobilística “que no prenguin decisions precipitades” i ha traslladat “tot el suport als treballadors”.

Per no arribar al tancament de la planta de la Zona Franca, l’alcaldessa ha proposat “un pla de transició i reconversió cap a la mobilitat del futur”, que aprofiti tant les instal·lacions com l’experiència dels treballadors. Segons els treballadors de Nissan a la Zona Franca, la matriu japonesa té fins al 28 de maig per pensar-se la decisió de tancar o mantenir oberta la planta de Barcelona.