Nissan cierra planta Barcelona

El Grup Municipal de Junts per Catalunya ha demanat al govern de la ciutat que s’impliqui en el salvament de la planta de la Nissan a la Zona Franca després que el diari japonès ‘Nikkei’ hagi informat que l’automobilística nipona tancarà la fàbrica i traslladarà l’activitat. El portaveu de JxC al consistori, Jordi Martí, ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de no fer prou costat als treballadors ni col·laborar amb la Generalitat per evitar-ne el tancament i ha recordat que el 28 de febrer tot el Ple Municipal va aprovar una declaració institucional de suport als treballadors de Nissan i el manteniment de la indústria de Barcelona.

3.000 llocs de treball directes

Els treballadors estan immersos en ple conflicte laboral i la companyia japonesa encara ni confirma ni desmenteix el tancament tot i que els treballadors de la Zona Franca han demanat en reiterades ocasions a l’empresa que aclareixi el futur de la planta. Jordi Martí ha posat en relleu les conseqüències que podria tenir la desaparició de la fàbriques que Nissan té a Catalunya. “Estem parlant de 3.000 llocs de treball directes, i més de 20.000 d’indirectes; això són moltes famílies a la corda fluixa”, ha explicat.

Retrets per a Janet Sanz

El portaveu de JxC també ha criticat unes declaracions de fa uns dies de la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Janet Sanz, en què donava a entendre que s’havia de deixar d’apostar per l’automoció i fer-ho per reconvertir la indústria aprofitant la pandèmia. Jordi Martí ha demanat al govern que “deixi de banda els prejudicis i obsessions anticotxe” i hi ha afegit que les paraules de Sanz van ser “una greu irresponsabilitat d’un dels membres més destacats del govern municipal. Abans que els desitjos de Janet Sanz i qui sap si també de l’alcaldessa es facin realitat, convé una manifestació explícita de Colau i l’Ajuntament de Barcelona a favor de la continuïtat de Nissan a la capital de Catalunya”.