Site icon betevé

betevé estrena el mapatge ‘Espurnes de la ciutat’

Es tracta d'una intervenció d’Alba G. Corral i Bárbara Granados a la façana de l’Ajuntament per commemorar el 90è aniversari de la segona República

El 14 d’abril del 1931, Lluís Companys va sortir al balcó de l’Ajuntament per proclamar la Segona República. 90 anys després, la façana d’aquest mateix edifici es transforma a través del mapatge ‘Espurnes de la ciutat’, que l’artista visual Alba G. Corral i la compositora de teatre i cinema Bárbara Granados han creat per commemorar aquesta data històrica i que betevé ha estrenat dimecres, 14 d’abril, a les 21.30 h al programa ‘Àrtic’ per la televisió i per betevé.cat. La intervenció no es podrà veure en format físic per evitar la crida presencial i respectar les restriccions sanitàries, però sí es pot visualitzar també a través del web i les xarxes socials de l’Ajuntament.

La proposta de Corral i Granados és un viatge emocional inspirat en els conceptes d’alegria, obertura, descobriment i esplendor, un imaginari abstracte que es barreja amb arxius de l’època i que s’ha creat a partir de diverses eines de programari lliure i codi obert en un treball col·laboratiu i de temps real junt amb l’artista visual Carlos Padial.

Primavera Republicana 2021

El mapatge ‘Espurnes de la ciutat’ s’emmarca dins de la celebració de la Primavera Republicana 2021. La revolució pública, un seguit d’activitats interdisciplinàries i descentralitzades a 10 districtes de la ciutat amb què Barcelona reivindica fins al 18 d’abril la vigència dels valors que van irrompre en aquell moment històric, com són la sanitat i l’educació públiques, l’esport i la cultura popular, el feminisme, el dret a l’habitatge o el sufragi universal.