Carles Viarnès i Alba G. Corral fa molt de temps que es coneixen i actuen junts. El mes de juny passat, el músic català havia de presentar ‘Nun’, el seu nou disc, en un concert al Sónar, però la pandèmia ho va impedir. Tots dos van oferir  un espectacle immersiu al Sónar+D , el 18 de setembre, des de l’espai IDEAL, Barcelona Centre d’Arts Digitals. Dues sensibilitats unides en un muntatge audiovisual de llum i música Carles Viarnès i Alba G. Corral han presentat el seu últim treball plegats al Sónar+D 2020.

 

Una simbiosi entre la partitura i la programació

Tot i haver estudiat carreres diferents i treballar en àmbits que podrien semblar allunyats, la rapitenca d’adopció Alba G. Corral i el barceloní Carles Viarnès tenen una cosa en comú: les seves ganes d’experimentar amb diferents llenguatges. En el cas de l’Alba, en clau audiovisual, perquè aquesta artista i programadora informàtica ha realitzat instal·lacions i posades en escena en què les imatges adquireixen una força tan abstracta com suggestiva. I en el cas del Carles, l’experimentació ha estat amb la música, que farceix de textures i d’un minimalisme capaç de mesclar influències tan diverses com les de Johann Sebastian Bach o Camarón de la Isla.

El músic i l’artista i programadora vam passar pel sofà de l”Àrtic’, per parlar sobre art i música i  per explicar-nos aquesta experiència artística de confluir els seus particulars universos creatius en un espectacle audiovisual immersiu impactant i absorbent.

 

Una resident al Palau de la Música

Alba G. Corral i Carles Viarnès havien d’actuar junts en un espectacle que tindrà com a nom ‘Temps perdut per a un art inútil’ al Petit Palau, el dia 25 d’octubre, però la pandèmia ha oblicat a ajornar-lo fisn al  28 de març. El concert formarà part de la residència d’Alba G. Corral al Palau de la Música, durant la temporada 2020-2021 i que la certifica com un dels grans noms de l’art visual català i espanyol. Una consideració que ha aconseguit després d’anys d’esforç en un camp que, com en el cas de la música minimalista de Carles Viarnès, li cal un major reconeixement a Catalunya.