Avui el José Corbacho coneix un taller musical organitzat per una família molt especial, un emprenedor que no es rendeix mai i una aplicació de mòbil per fer rutes culturals i interactives a la ciutat de Barcelona.

Family Matters

En Corbacho visita el Miguelito Superstar, cantant de la Fundación Tony Manero que, juntament amb la seva parella, la Valentina, i la seva filla Mia han creat la iniciativa Family Matters, que ofereix tallers a infants i famílies que volen gravar una cançó en un estudi de música professional.

Un estudi musical situat al Poblenou que s’ha creat durant la pandèmia quan després de fer cançons des de casa van decidir fer un segell musical. Quan va acabar el confinament van decidir portar la proposta familiar a l’estudi musical que Miquel Ferré tenia coincidint amb el Poblenou Urban District, aconseguint visibilitat i clientela pels tallers. Amb el suport de Barcelona Activa va fer un pla d’empresa.


Laboratori de les TIC

L’Antonio Lama és un emprenedor que, malgrat haver passat per moments molt complicats, no perd el somriure ni es dona mai per vençut. Des de la incubadora del Media-TIC ha pogut adaptar el seu negoci PatrocinaM, una plataforma que connecta creadores amb directores de màrqueting de les marques per interactuar i negociar el patrocini d’esdeveniments. Un gir de guió que li ha permès poder sobreviure i ha aconseguit donar feina a més gent.

APF ho fas o no ho fas mars 2021

eXplorins, descobrir la ciutat

Ángela Bustillos i Daniel Ferrer són els creadors d’una aplicació per fer rutes per Barcelona. eXplorins proposa redescobrir la ciutat d’una manera interactiva per compartir la mirada amb els altres. Tots dos han aconseguit intercalar les tradicions, l’arquitectura, la sociologia i els àmbits que permeten conèixer la ciutat. D’aquesta manera podrem viatjar al passat per conèixer com era aquell indret.

Durant la pandèmia, en no poder fer les rutes a través de l’aplicació van traslladar-la al univers en línia amb una plataforma perquè altres persones puguin gaudir de les rutes al moment. Han pogut desenvolupar la seva empresa emergent en un espai de treball compartit, cotreball, que ha permès crear amb altres empreses innovadores. També han pogut presentar un projecte de rutes solidàries del Raval que ha tingut el suport de l’Ajuntament.


Una ruta pel Poblenou que fa una parada a llocs tan emblemàtics del barri com l’orxateria El Tío Che. per parlar amb la propietària la Teresa Moreno.