Concurs #MuseumQuizACasa confinament

Diversos museus catalans s’han unit per oferir #MuseumQuizACasa, una activitat en línia durant el confinament per la crisi del coronavirus que pot ajudar a entretenir, però que també promou l’aprenentatge entorn del patrimoni divers dels centres que hi col·laboren. Per participar-hi, cal accedir al web del concurs, que es juga a través de la plataforma gratuïta Kahoot. És pot utilitzar l’ordinador, el telèfon mòbil o una tauleta.

#MuseumQuizAcasa presenta en dues modalitats, una per a públic adult i una altra per a públic infantil, i es recomana jugar-hi en equip, en grups d’entre dues i cinc persones. Els participants tenen, amb alguna excepció, 20 segons per contestar cada pregunta, que val mil punts. En tots els casos, les preguntes tenen com a suport alguna imatge o vídeo relacionat. Cada sessió del concurs està disponible durant quatre hores: s’obre a les 18 h i els usuaris es poden connectar per participar-hi fins a les 22 h. Quan es tanca el concurs els participants poden consultar la classificació.

 

#MuseumQuizAcasa, modalitat públic familiar

El concurs per a públic familiar es duu a terme de dilluns a divendres i està pensat per participar-hi amb infants a partir de cinc anys. Cada sessió està centrada en un dels museus participants, que formula 18 preguntes relacionades amb el seu àmbit de treball.

Sessions:

  • dilluns, 30 de març: Museu de Ciències Naturals
  • dimarts, 31 de març: Museu Marítim de Barcelona
  • dimecres, 1 d’abril: Museu d’Art Modern de Tarragona
  • dijous, 2 d’abril: Museus de Sant Cugat
  • divendres, 3 d’abril: Museu del Disseny de Barcelona

#MuseumQuizAcasa, modalitat públic adult

El #MuseumQuizAcasa per a públic adult es realitza setmanalment, tots els dissabtes mentre duri el confinament. En aquest cas, els participants han de contestar un conjunt de preguntes variades, ja que cada museu participant formula dues qüestions relatives amb el camp en què està especialitzat. Els organitzadors expliquen que el nivell de les preguntes és comparable al del popular joc de taula Trivial Pursuit.

Sessions:

  • dissabte, 28 de març
  • dissabte, 4 d’abril
  • dissabte, 11 d’abril

Del museu a la xarxa

#MuseumQuizAcasa és una iniciativa del personal del Museu Marítim i del Museu de Ciències Naturals, a la qual ja s’han sumat el Jardí Botànic, el Museu del Disseny, el Museu Picasso, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Museu de la Terrissa de Quart, els Museus de Sant Cugat, el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú. La llista de museus que participen a #MuseumQuizAcasa s’anirà ampliant.

Aquest concurs és una adaptació virtual del que realitzen en format presencial diversos museus a l’estiu des de fa uns anys: el Museum Quiz Summer Tour, que al seu torn s’inspira en la tradició dels Pub Quiz, que se celebren en alguns pubs anglesos.