nadales en català per a nens

Per aquesta època, ens agrada escoltar les nadales en català que hem sentit tota la vida, des de ben petits. Són aquelles cançons de Nadal infantils que ens han anat passant de generació en generació i s’han convertit en un imprescindible per dur el Nadal a casa al costat de la família. A continuació hem recollit algunes d’aquestes cançons de Nadal per a nens, perquè les pugueu recordar, escoltar a casa i, si us animeu, també cantar! Us en fem una llista amb el punt on podeu escoltar cadascuna de les nadales al vídeo que us adjuntem i més avall també trobareu la lletra d’algunes de les nadales que no falten cada any.

nens cantant cançons de nadal

  • ‘Fum, fum, fum’ / 00:00
  • ‘El rabadà’ / 02:03
  • ‘A Betlem me’n vull anar’ / 04:17
  • ‘Els pastorets’ / 06:28
  • ‘El desembre congelat’ / 08:06
  • ‘L’avet’ / 10:02
  • ‘Les dotze van tocant’ / 13:00
  • ‘El noi de la mare’ / 15:14
  • ‘L’àngel i els pastors’ / 19:11
  • ‘Sant Josep i la Mare de Déu’ / 21:42

Escolta aquí les cançons de Nadal:

‘Fum, fum, fum’

El ‘Fum, fum, fum’ és una nadala tradicional catalana. L’historiador Joan Amades creu que té els seus orígens en els segles XVI o XVII.

‘El rabadà’

‘El rabadà’ és una de les nadales del cançoner tradicional català. Aquí teniu la lletra de la nadala.

‘El desembre congelat’

A ‘El desembre congelat’ es parla de l’arribada del Nadal, amb el final del mes de desembre i el naixement de Jesús.

‘El noi de la mare’

La nadala ‘El noi de la mare’ és una de les més tradicionals. Aquí teniu la lletra en la que, com veureu, es pregunta què cal portar al nen Jesús, recent nascut.

 

‘Caga tió’

L’acte de fer cagar el tió se sol fer o la nit de Nadal (tradicionalment després de la missa del gall) o el mateix dia 25 i està relacionat amb el do de la fertilitat. Fer cagar el tió només es fa a Catalunya i, segons alguns documents, la tradició del tió es va estendre durant els segles XVIII i XIX des de les zones rurals cap a les ciutats, coincidint amb la migració als grans nuclis de població. Aquesta és la lletra del ‘Caga tió’.

<div class=”beteve-btn-contenidor” style=”width: 100%; margin: 10px 0;”> <div class=”beteve-btn” style=”width: 75%; background-color: #f95741; margin: 0 auto; text-align: center; padding: 9px 13px; line-height: 22px;”><a class=”amp-btn-beteve” style=”color: #f1f0eb; font-size: 18px;” href=”https://beteve.cat/agenda/calendari-advent/” rel=”noopener noreferrer”>torna al calendari d’advent</a></div> </div>

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona