El Carnaval 2024 ja és oficialment en marxa! Així ho ha decretat la reina Belluga al tradicional Arribo de Dijous Gras, que s’ha celebrat aquesta tarda. La reina del Carnestoltes barceloní ha arribat “després de viatjar per tot el món, per les millors festes”, acompanyada “dels millors assessors” per fer d’aquest carnaval una gran festa. Acompanyada dels cinc pecats de la disbauxa ha baixat en cercavila per una Rambla plena de gom a gom de persones amb ganes d’arrencar la festa més esbojarrada de l’any.

El passeig i el ball dels gegants del Carnaval de Barcelona han acabat davant el Palau de la Virreina, on ha donat inici un espectacle de circ i dansa, guarnit amb una indumentària estrafolària digna de l’ocasió, i ple d’acrobàcies, comèdia absurda i irreverent.

La taronjada.. de confeti

I aleshores ha arribat el moment que tothom esperava: la taronjada. Un acte tradicional del carnaval barceloní que es remunta al segle XIV i que, segons el costumari del folklorista Joan Amades, té l’origen en el llançament de taronges que els ciutadans llençaven a les autoritats del Consell de Cent per algunes prohibicions relacionades amb les disfresses. La taronjada fa temps que no inclou la fruita, sinó que, com aquest vespre, s’ha omplert el cel de confeti taronja i focs artificials. I amb això, es dona el tret de sortida a les rues als barris i districtes, concursos de disfresses i tota la disbauxa que tindrà lloc fins al dimecres de cendra.

Què vols saber del Carnaval 2024?