temps Carnaval 2024

Aquest cap de setmana se celebra el Carnaval 2024 i són molts els ulls que estan posats en el cel. La borrasca Karlotta ens afectarà entre divendres i dissabte i, tot i que no deixarà grans quantitats de pluja, pot remullar el territori en alguns moments. I les rues? Què en sabem, del temps d’aquests moments tan concrets?

El primer que cal remarcar és que un pronòstic per franges horàries té encara una mica d’incertesa. Malgrat tot, els mapes van de la mà i apunten el pas de la borrasca Karlotta amb alguns moments on es podria veure ploure.

Divendres: molts núvols i alguns plugims, sobretot abans del migdia

Divendres tindrem el pas de la primera línia d’inestabilitat associada a la borrasca Karlotta. Amb el pas d’aquesta franja inestable, s’esperen precipitacions matinals a ponent i el sud. Seran febles en conjunt i podrien arribar, encara més afeblides, a Barcelona, però bàsicament abans del migdia.

El pronòstic de la tarda indica un cel canviant. Els núvols abundants del matí i migdia es podran trencar una mica, tot i que l’ambient que recordarà que encara som al febrer. Sense fer un fred excessiu, la manca de sol i el descens de la temperatura farà necessari un abric per a les rues de Carnaval de la tarda de divendres.

Pel que fa a la pluja, a partir del migdia és difícil que hi torni, però no es descarta encara alguna darrera gotellada. En general, de curta durada i sense que se n’esperi ni molta quantitat ni tampoc intensitat.

Dissabte: possibles tempestes al Maresme i el Vallès

La nit de divendres a dissabte creuarà un altre front, potser un pèl més actiu i que podria tornar a regar força comarques, tot i que sense grans quantitats de pluja. La inestabilitat es mantindria de matinada, però ja s’esperen moltes clarianes al matí.

Però l’entrada de més aire fred en altura farà que s’inflin els núvols amb alegria en el que podria ser el primer migdia i la primera tarda de tempestes clàssiques de finals d’hivern o primavera. A hores d’ara, els xàfecs i tempestes de tarda s’entreveuen més probables al nord de Barcelona i molt especialment al Vallès Oriental, Maresme i Selva, on fins i tot pot caure alguna tempesta puntualment intensa i acompanyada de calamarsa.

A hores d’ara la possibilitat de ruixats entre el migdia i tarda no queda descartada del tot a Barcelona i fins i tot una mica més al sud, però la probabilitat serà molt més elevada del Besòs en amunt.

Diumenge no s’espera pluja.