El cuiner Ferran Adrià va treballar dos mesos l’any 1982 al restaurant Finisterre rentant els plats de la cuina, abans de marxar al servei militar. Un dels treballadors del restaurant, Francesc Pérez Torres, recorda com aquell jove curiós observava una de les millors cuines de Barcelona. Uns plats marcats per la moda de la cuina francesa del moment.

El Finisterre, un espai amb història

El restaurant es va anomenar Finisterre perquè l’any 1943, quan es va obrir, no hi havia edificacions en aquesta zona de Barcelona. Tenia una gran terrassa semicoberta, que s’estenia sobre la vorera del carrer de Villarroel.

El Finisterre va ser un restaurant exclusiu ideal com a centre de petites reunions per tancar o obrir negocis. Durant l’època franquista hi havia un cambrer falangista que anava amb pistola per protegir els dirigents que menjaven a l’establiment. Eren habituals del Finisterre Joan Antoni Samaranch, la família Botín, Joan Miró o Xavier Cugat.

El Finisterre va tancar l’any 1994, com a conseqüència d’una mala gestió econòmica que va fer inviable la continuïtat del negoci. El grup Artemi Nolla va reobrir l’espai del Finisterre, el 31 de juliol del 2001, amb un nou restaurant anomenat Daps. Ens ho va explicar Francesc Pérez Torres, extreballador del Finisterre.