Dilluns de Pasqua, últim dia de Setmana Santa i pels carrers de Barcelona encara hi ha turistes que tornen a omplir els carrers de la ciutat. Això s’ha traduït en més clients als restaurants. Les expectatives, però, eren altes i alguns restauradors encara han trobat a faltar fer una mica més de caixa aquests dies, sobretot, dissabte. “Amb el bon temps, els turistes han emigrat a la platja“, ha dit la Gemma López, encarregada de restauració del Cafè de l’Arquitecte a la rambla de Catalunya.

Mirant-s’ho amb perspectiva i comparant-ho amb l’any passat, el balanç que en fan és positiu. “Sí que hem tingut més acollida. No hem parat de treballar i hem estat bastant ocupats”, ha assegurat l’Ariadna Mira, cambrera. Tots han coincidit a dir que hi ha més turistes a la ciutat i que “estan treballant molt bé”.

Díficil trobar taula lliure, a les terrasses

Amb les temperatures primaverals d’aquests dies, màximes que han fregat els 25 ºC, i sense risc de pluja, les més demandades han sigut les terrasses. “Hem tingut molta feina a les terrasses, però a l’interior zero”, ha precisat la Gemma López.

Amb l’augment del turisme estranger, alguns barcelonins que han aprofitat aquests dies per fer àpats fora de casa no ho han tingut fàcil per trobar taula lliure. “Difícil aquí ho és sempre, excepte l’època de la pandèmia. Ara torna a animar-se això”, ha explicat a betevé el Rolando, veí de l’Eixample. I la seva dona, la Immaculada, ho ha corroborat: “Barcelona reneix una altra vegada, el que passa és que és una mica més incòmode, però les dues coses no les podem tenir”.

Aquesta Setmana Santa 2022 els restauradors han començat a recuperar el ritme d’abans de la pandèmia i de cara a l’estiu esperen encara rebre més visitants.