Després d’una pausa obligada el 2020, a causa de la pandèmia, torna el Passeig de Gourmets en la seva quarta edició. Fins a 17 restaurants, la majoria d’ells dins d’hotels, ofereixen la seva visió particular de la tapa d’alta cuina. Al restaurant Somni, de l’hotel The One, per exemple, aposten per una pasta fullada de croissant coronada per una cua de toro, patata suflé i envinagrats o el melós de filet amb “celery” i ceba envinagrada que proposa el restaurant Solomillo, sota el paraigua de l’Hotel Alexandra. Totes les propostes a un preu de 7 € amb beguda inclosa.

Entre 90 i 200 tapes al dia

A banda de l’aparador que pot significar el Passeig de Gourmets per als restaurants, la confecció del platet és tot un repte. El xef executiu de l’Hotel The One, Miguel Àngel Muñoz, ho explicat ben clarament “culinàriament aquest esdeveniment suposa un gran sobreesforç, aquests dies hem de disposar de més personal”. Malgrat això, Muñoz creu que la ruta gastronòmica també facilita que els barcelonins descobreixin els restaurants que es troben dins dels hotels, que a vegades poden passar desapercebuts. “Cada vegada passa menys, però si és cert que entrar a un hotel costa molt, no és com entrar en un restaurant, potser és per pudor o perquè tenen por de preus massa cars.”

El xef Miguel Àngel Muñoz preparant la tapa del restaurant Somni
Detall de la cua de toro amb pasta fullada

El restaurant Solomillo de l’hotel Alexandra no està tan integrat a l’hotel i per tant, d’entrada, sembla un local independent. El seu responsable, Manel Castelló, creu que el Passeig de Gourmets és una bona eina per donar-se a conèixer i sobretot per reivindicar la gastronomia del centre de la ciutat, “sobretot se n’ha de fer pedagogia, tot i trobar-nos en un lloc per a turistes aquest no és un restaurant per a turistes, on es cobra molt per una mala qualitat, aquí cobrem el que toca per una molt bona qualitat i això és el que s’ha d’entendre.” El Solomillo calcula que ens aquests deu dies de fira despatxaran unes 90 tapes entre setmana i entre 200 i 300 el cap de setmana, a banda dels menús degustació a un preu de 50 € o 65 € amb maridatge de cava. En total uns 1.500 platets.

Sobretot s’ha de fer pedagogia; tot i trobar-nos en un lloc per a turistes, aquest no és un restaurant per a turistes on es cobra molt per una mala qualitat”
Manel Castelló, responsable restaurant Solomillo de l’Hotel Alexandra
Detall del melós de filet del restaurant Solomillo