El bon temps ha tornat a Barcelona i els turistes també. I, com abans que esclatés la pandèmia, han fet seva una de les vies més importants de la ciutat: la Rambla. A més de passejar, molts han aprofitat per seure a una terrassa i dinar. Després de dos anys amb el negoci pràcticament aturat, els restauradors celebren tornar a tenir feina.

De fet, durant el 2020 i les èpoques amb més restriccions els propietaris dels establiments van decidir abaixar els preus del menjar i el beure amb l’objectiu d’atreure consumidors locals. Per exemple, una paella podia valdre 6 euros i mig litre de cervesa, 3,5 euros.

Contenció de preus a la Rambla

En alguns casos, les paelles de la carta tornen a enfilar-se fins als 20 euros aproximadament, perquè els propietaris diuen que és l’única manera de pagar el lloguer del local. D’altres han fet petites pujades de quatre euros, però la majoria ha decidit mantenir els preus més baixos que al 2019. El Víctor Asteasuinzarra, del restaurant Hotel Rambla, afirma que han hagut de fer un esforç: “Hem volgut mantenir els preus, tot i que les despeses han pujat molt.”

Els restauradors de la Rambla afirmen que han estat dos anys durs i que la majoria de cambrers han estat en ERTO durant bona part de la crisi sanitària. Asseguren que ara aquest eix de la ciutat ja s’assembla més a l’època prepandèmia, però són conscients que la recuperació no serà fàcil.