Els quatre grups més representatius del rock català, Sau, Els Pets, Sopa de Cabra i Sangtraït va fer història la nit del 14 de juny del 1991 al Palau Sant Jordi. La xifra que es va dir, després qüestionada pel mètode de recompte, va ser de 22.104 espectadors, que establia rècord europeu en recinte tancat.

Èxit de públic

Per primera vegada, es reunien els quatre grups més potents del moviment anomenat “rock català” i el reclam va funcionar. Es van posar a la venda 21.000 entrades que es van esgotar quatre dies abans de l’esdeveniment. Va ser un concert amb públic principalment jove i adolescent que va costar 25 milions de pessetes i que va durar cinc hores.


Carles Sabater, cantant de Sau i actor va morir el 13 de febrer del 1999

Negoci rodó

L’acord era pagar les despeses amb els ingressos de les entrades i si hi havia pèrdues les assumiria la Generalitat. Però la promoció als mitjans a través de l’intercanvi de col·laboracions publicitàries va generar un efecte crida que va permetre omplir el Sant Jordi i obtenir beneficis.

Va ser la nit que la indústria discogràfica va descobrir la tirada d’aquest fenomen musical i que després del concert va posar de manifest l’interès del sector per treure’n rèdit.

Ens ho explicava el 2018 LLuís Gendrau, periodista i director del grup Enderrock, en aquest capítol del ‘Va passar aquí’.