(ACN/redacció) El Movistar Centre de la plaça de Catalunya, a Barcelona, ha inaugurat una exposició sobre la nova sèrie de l’univers “Star Wars” que s’estrenarà el 27 de maig a Disney+, ‘Obi-Wan Kenobi’. La mostra, que es podrà veure fins al 18 de juny, repassa la història del mestre jedi i inclou 60 peces originals així com també rèpliques a mida real i a escala de personatges de la saga cinematogràfica.

Han Solo o Darth Vader, a mida real

A l’exposició es poden veure peces a escala real dels populars C3PO i R2D2, Darth Vader, Boba Fett i Han Solo en carbonita o la figura a escala real de Selacious Crumb. Cadascuna de les rèpliques s’ha fet a partir dels models originals que Lucasfilm ha començat a recuperar i preservar des del 1979. També hi ha articles vintage com el Falcó Mil·lenari AFA 80 pel qual, segons han informat, en subhastes s’han arribat a oferir fins a 40.000 euros.

Les peces dels personatges més emblemàtics de la saga “Star Wars” estan creades per artistes i estudis d’efectes especials com Mario Chiodo, Fred Barton, Tom Spina o Legacy Effects.

Entrada lliure

L’espai expositiu, situat al Movistar Centre, a la plaça de Catalunya, ja ha obert al públic. La mostra es pot veure de forma gratuïta de dilluns a dissabte des de les 9.30 a les 21 h. A més de les peces a mida real, els assistents poden viure una experiència immersiva dins l’exposició. Coincidint amb l’estrena de la producció, l’espai té previst celebrar una diada per als fans.