El taxidermista i naturalista Lluís Soler i Pujol va fundar el 1889 el Museo Pedagógico de Ciencias Naturales, conegut popularment com el Museu de les Bèsties. Era una botiga museu que rebia peces per dissecar de viatgers i missioners de les colònies. Animals dissecats, minerals, fòssils eren comprats per col·leccionistes particulars, institucions i escoles que es muntaven el seu propi museu per ensenyar als escolars.  Va ser el 1919 quan es va mudar a la que seria la seva casa des de llavors, al número 10, de la plaça Reial.

Soler Pujol era alumne del taxidermista Francesc Darder, creador del Museu de Banyoles, que malauradament es va fer famós perquè s’hi exposava una persona africana. Soler va aconseguir una plaça de conservador al Museu de Zoologia de Barcelona i viatjava per museus europeus.

Anècdotes amb Dalí i Ava Gardner

Dalí anava al museu dos cops l’any i va treure els famosos tigres per passejar-los fins al Ritz, on s’allotjava. El pintor també va fotografiar-se amb el famós rinoceront i va demanar que li dissequessin unes 2.000 formigues, mentre feia ‘El perro andaluz’, un encàrrec que no van poder fer.

L’actriu Ava Gardner, en la seva estada a Barcelona, en la qual va tenir una història d’amor amb el torero Mario Cabré, va rebre un regal insòlit. El torero va fer dissecar una orella de toro. A la dècada els 80 la botiga va entrar en declivi amb l’entrada del conveni CITES, que regulava el comerç internacional d’espècies amenaçades. El local va ser venut definitivament per obrir-hi un restaurant. Ens ho explicava al 2018 la Núria Viladevall, besnéta de Soler en aquest capítol del ‘Va passar aquí’.