Al carrer d’Alcolea, número 7, al Pub Km, va debutar Eugenio, l’humorista més surrealista i peculiar. El propietari d’aquest establiment, Amadeu Molins, explica en aquest Va passar aquí‘ de l’any 2020 que quan va decidir fer música en directe al local amb temes llatinoamericans, va conèixer la Conxita, una cantant, i el seu marit, un joier que tocava la guitarra, l’Eugenio Jofra Bafalluy.

Un duet que es deia ‘Els dos‘ i que al 1970 van presentar-se a la preselecció del festival d’Eurovisió. Recorda com un dia en un sopar amb amics, l’Eugenio va explicar un acudit i l’Amadeu li va oferir explicar-ne més al local, entre cançó i cançó, però l’humorista li va dir que no.

Un viatge imprevist

La Conxita va haver d’anar a Huelva a veure la seva mare malalta, i l’Eugenio va haver de deixar les cançons pels acudits, perquè els clients del local li’n demanaven.

Durant cinc mesos, l’humorista va treballar al local, i el propietari recorda que més d’una vegada l’escridassaven perquè no entenien la seva manera peculiar d’explicar els acudits, una manera que, precisament, anys més tard va ser tot un segell d’identitat.

L’any 1977 Eugenio va començar a regentar el ‘Sausalito’, la sala on va consagrar el seu personatge amb la famosa frase” Saben aquell que diu…” i la fama com a geni de l’humor.