(Redacció/ACN) De les més de 200 galeries que exposen a ARCOMadrid 2024 n’hi ha 16 que són catalanes, moltes de Barcelona. De fet, és l’any amb més presència de galeries provinents de Barcelona. Una d’aquestes és la Galeria Senda. “És un esdeveniment obligat, és una de les fires que preparem més i millor perquè és de les que més resultats ens dona”, explica Alba Roig, de la Galeria Senda.

Tampoc no ha volgut faltar a l’acte la galeria Chiquita Room, que en aquest cas ha vingut convidada per l’organització a la secció Opening, dedicada a galeries joves. “Per nosaltres és molt important estar aquí per la visibilitat, l’accessibilitat a contactes internacionals i gent de col·leccions importants, que d’una altra manera seria impossible”, opina la directora de la galeria, Laura González. “Mai havia tingut l’oportunitat d’estar en una fira com aquesta”, valora també la jove fotògrafa Alba Iruela, una de les artistes que exposen la seva obra a l’espai de Chiquita Room.

Iruela fa 10 anys que es dedica a la fotografia artística. La seva obra juga amb tres elements que són molt importants per a ella: llum, cos i naturalesa. “Són les meves obsessions”, assegura, i destaca que amb les fotos que planteja intenta que no passin desapercebudes a ningú.

Catalunya, tercera zona amb més pes a ARCO

En conjunt, les galeries catalanes han aportat a la fira ARCOMadrid 2024 prop de 200 propostes artístiques i consoliden així la presència en aquest esdeveniment que estarà obert al recinte d’IFEMA fins aquest diumenge. Segons el membre del comitè organitzador Josep Aloy, Catalunya se situa al tercer lloc com a zona geogràfica amb més pes dins la fira per darrere d’Alemanya i Madrid.

Josep Aloy ha assenyalat que el sector de l’art a Catalunya es troba en un moment “vibrant”, que malgrat no disposar d’un mercat molt gran, té galeries que estan presents a moltes fires internacionals i això els permet expandir-se i posicionar-se arreu del món.