L’Hotel Continental, situat al número 138 de la Rambla, davant de Canaletes, ha estat testimoni de bona part de la història de la ciutat des de finals del segle XIX.

La història del Continental es remunta a finals del segle XIX, quan era un gran hotel i restaurant. L’any 1931, l’avi del propietari actual, José María Malagarriga, va comprar el nom i va llogar l’edifici de la Rambla, 140. L’any 1952, amb motiu del Congrés Eucarístic, es va fer una ampliació i es van agafar dues plantes més de l’edifici del costat, on és ara. L’hotel va ser allà fins a l’any 1974.

Fins al 2015, el Continental era l’únic de la ciutat en aparèixer ininterrompudament a la Guia Michelin des de la seva creació el 1910.

Un hotel innovador

El Continental era molt innovador. L’any 1932 va obrir el bar Automàtic, que tenia una màquina de venda automàtica sense personal. Va ser dels primers a tenir una sala amb televisor. També disposava d’aire condicionat.

Orwell, al Continental

Al llarg de la seva història, el Continental ha rebut grans personalitats. S’hi va estar el director d’orquestra Herbert von Karajan, Machín, Helenio Herrera o l’escriptor George Orwell, l’any 1937. En realitat, qui s’estava al Continental era la dona d’Orwell, mentre ell lluitava al front d’Aragó al costat de la República durant la Guerra Civil.

Però quan Orwell va ser ferit, el van dur a Barcelona, al Continental, a guarir-se. Aquí va escriure una part de la seva obra, ‘Homenatge a Catalunya’. A les seves pàgines menciona l’hotel i els seus passeigs per la ciutat. Avui, l’hotel té una sala dedicada a George Orwell.

El president de l’Índia, Nehru, i la seva filla, Indira Ghandi, van visitar Barcelona aquells dies i es van passar pel Continental a veure Orwell.

L’assalt al Banco Central

El maig del 1981, va tenir lloc l’assalt al Banco Central, situat a la plaça de Catalunya. Quan la policia va entrar al banc, els ostatges i els atracadors van sortir. Cinc dels delinqüents es van refugiar al Continental. Van demanar a la persona de recepció pels banys i hi van entrar. Mentre, la treballadora va trucar a la policia per avisar que havien entrat cinc persones sense identificar. La policia va aparèixer de seguida i se’ls va endur. A tots menys a un, que va estar tota la nit amagat a l’habitació dels aspiradors. L’endemà, la mare del propietari actual se’l va trobar, però l’atracador va fugir i és l’únic a qui no s’ha trobat mai més. Aquell mateix dia, la dona es va trobar 300.000 pessetes sota un llit. Va ser la part de les 600.000 pessetes del robatori que es van recuperar.