Els hotels de Barcelona de més alta categoria lluiten per atreure clients a base d’ofertes i rebaixes en plena crisi del sector per la covid-19. L’ocupació aquest setembre ha vorejat el 15 %, segons càlculs dels Gremi d’Hotels, i molts establiments han decidit tornar a tancar després de reobrir a l’estiu. Els que es mantenen oberts s’han llançat a fer promocions per captar hostes de l’estat espanyol, o de Barcelona mateix.

A l’Hotel Arts expliquen que “mai abans” havien fet un descompte tan important per passar una nit en una de les seves habitacions. Són poc més de 200 € per l’allotjament de dues persones, l’esmorzar i el pàrquing. L’Hotel W també té una oferta similar, aplicable des del juliol i fins a l’octubre.

El Hilton Diagonal Mar es llança a la conquesta dels barcelonins amb una promoció que tot just posen en marxa aquesta tardor pel seu restaurant amb estrella Michelin. Menjar-hi dues persones i quedar-se a dormir surt per 335 €, segons comenta a ‘bàsics’ la directora de màrqueting de l’establiment, un dels primers a atrevir-se a reobrir per la temporada d’estiu a la ciutat.

Per als clients que vulguin fer turisme intern, la tarifa base que aplica el grup propietari és de 116 €, una rebaixa del 20 % respecte al preu habitual.

En tots els establiments s’apliquen promocions que van des d’incloure l’aparcament gratuït a permetre pujar de categoria en l’habitació, sense que això representi un extra. A l’hotel Fairmont Rey Juan Carlos I, que també van reobrir al juliol, se sumen a les promocions oferint la reserva d’una segona habitació a meitat de preu i amb ofertes de lots de cap de setmana.

Mentrestant, n’hi ha d’altres que tot just ara es plantegen tornar a obrir. És el cas del Mandarin Oriental, que treballen per posar-se en marxa a mitjans d’octubre i, expliquen per telèfon, ja treballen en promocions. També ha de reobrir el mes que ve el Sir Víctor Hotel, l’antic Hotel Omm.