El Gremi d’Hotels de Barcelona insisteix a reclamar un pla de rescat a fons perdut que ajudi el sector a parar el cop provocat per la pandèmia. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el president del gremi barceloní, Jordi Mestre, ha recordat que el rescat no el necessiten “per invertir en millores sinó per sobreviure”.

Els hotelers recorden que hi ha 35.000 treballadors del sector que depenen d’aquest rescat, juntament amb “tota la indústria col·lateral” que en deriva. Davant d’això, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona recorda que si un hotel tanca “l’Administració no rebrà impostos”.

Els hotelers celebren la pròrroga dels ERTO

El Gremi d’Hotels ha rebut positivament la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) fins al 31 de gener anunciada aquest dimarts pel Govern espanyol. “És una bona notícia en la situació en la qual estem”, afirma Mestre, perquè “els ingressos des de fa sis mesos són zero” i els calen ajudes per afrontar les despeses fixes que tenen, com ara “hipoteques, proveïdors o la Seguretat Social”.

El gran problema de Barcelona és “el turisme descontrolat dels apartaments il·legals”

Sobre el debat de la dependència de Barcelona del turisme, que la pandèmia del coronavirus ha posat en relleu, Jordi Mestre és clar: “Ara sembla que tinguem complex de ser una ciutat massa turística” i demana “fugir d’aquests prejudicis”. De fet, per Mestre, “el gran problema” de la ciutat i el que cal regular “és el turisme descontrolat que ve dels apartaments il·legals“, juntament a gestionar “l’afluència de turisme en moments determinats i zones determinades” de Barcelona.

“Ni abaixant els preus tindríem demanda”

Mestre no és partidari d’abaratir molt els preus dels hotels per atreure clients, perquè assegura que si es fa, després “costa moltíssim remuntar”. En aquesta línia, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona afirma que “ni abaixant els preus tindríem demanda” perquè no es tracta d’una qüestió econòmica “sinó de salut”. Per això, Mestre és contundent: “Encara que li regalessin l’habitació, hi ha gent que no vindria”.